torstai 19. helmikuuta 2009

Saa nousta jälleen

Päivän sana:

Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Herra antaa hänen nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi.Jaak. 5:15 (KR33/38)

Tahdoin tähän päivän sanaan elämän kivikosta nousevan uuden, pursuavan elämän ja ilon. Uudet vihreät lehdet, supullaan olevat auringossa aukeavat kukat...Kun sen pojan puolesta on rukoiltu päivästä toiseen, toista vuotta....että parantuisi..ja lupauksen mukaan nousisi jälleen...ja jos on syntejä tehnyt...kukapa meistä ei olisi...niin nekin saa anteeksi. Ihmettä odotellaan, elämän voittamista...uutta kevättä.

..................................................

Ulkona on kymmeisen pakasastetta ja aamulla oli uusi lumihuntu levittäytynyt tienoon ylle...Nyt jo aurinko kirkkaasti helottaa...Pitää ulos taapertamaan.

Lastun blogissa oli 80sentin taikuuksia, naisen vyötärön maaginen mitta....miten se erilaisilla ruumiinrakenteilla voisikaan olla sama ....ja että yli sen on vaarallista. Oikeampi mittatapa on vyötärö-lantio suhde (ittellä 0.7) ...Virallisterveellinen lautasmallisuositus on kyllä ainakin omalla kohdalla niin pielessä kun olla saattaa...Niin runsas hiilihydraattien syönti, rasvan välttely ja kasvirasvojen suosiminen juurikin kasvattaa viskeraalirasvaa, nostaa veren sokeripitoisuutta, kohottaa kolesteroolia...rasvottaa sisäelimiä ja nostaa painoa....ylläpitää nivelkipuja...aiheuttaa masennusta...

Rupesin VHH-dietille (karppaamaan, jota sanaa ei vielä silloin käytetty) ensimmäisen kerran jo vuonna 1992 Pertti Pakarisen kirjan innoittamana ja laihduin kevään aikana kymmenen kiloa...Sitten homma pikkuhiljaa lipsui takaisin mässyttelyyn ja mielialalääkkeet aiheuttivat makeanhimoa...painonnousua...kolesterooli nousi melkein yhdeksään (mikä muuten Pohjois-Karjala tutkimuksen mukaan on vielä jees yli 50-vuotiailla naisilla) useaksi vuodeksi...Kokeilin painonvartijoitten pisteitäkin syödä jossain vaiheessa, sillä seurauksella, että oli jatkuva nälkä, turpo-olo ja pistelaskut koko ajan mielessä.

Hyvä dieetti on semmonen, että laihtumis- ja ylläpitosysteemi on sama...että kehon vauriot korjaantuvat oikeanlaisella ruualla. Normaalipaino löytyy ikäänkuin itsestään ja jatkamalla oikeanlaista syömistä, paino ei ala nousta...pysyy terveenä eikä ole nälkä. Ja ruuan pitää olla herkullista.

Ensin söin Atkins/Heikkiläläisittäin viitisen vuotta...hiilihydraatteja tosin alle 20g vuorokaudessa....Paino on pudonnut viitisen kiloa, mutta kutistumista on sitten enempikin tapahtunut. Viime lokakuussa alotin Kwasniewskin Optima Dietin, maailman simppelimmän ruokavalion noudattamisen ja kirosanaperunakin palasi kuvioihin. Suosin munan keltuaisia, joita voisi syödä neljäkin päivässä...löysähkönä hyydytyksenä voissa pannulla...sisäelimiä, munuaisia ja maksaa...kieltä...ainakin kerran viikossa. Yhdestä maksa-annoksesta viikossa saa c-vitamiinia enemmän kuin kilosta mandariineja...fruktoosia vältän kaikin tavoin. Karpaloita ja puolukoita syön kerman kanssa. Parasta lihaa ovat possun ruhon halvemmat osat, läski ja nahka. Voita syön puolisen kiloa viikossa, kermaa desin verran päivässä, rasvaisia juustoja. Lidlin kreikkalaista, 10 rasvaprosentin jugurttia. Kevyttuotteisiin en koske. Hiilihydraattilähde on peruna (ei joka päivä, n.170gramman kokoinen, runsaalla rasvalisällä) ja juurekset, kasviksia lisänä, ikäänkuin mausteena.

Ateriakertoja on kolme (kaksikin riittää) ja välipaloja ei syödä....eikä nälkää ole.

OD:llä lasketaan makrojen suositussuhteet siten, että yli metrin menvät sentit =proteiinin tarve grammoina(+-10%), rasvaa 2.5-3.5 kertaa prt ja hiilihydraatteja puolet proteiinimmäärästä (1:2.5-3.5:0.5). Itte olen 163 settinen . ---Calculus Victuksella http://www.downloadpipe.com/free-trial/Calculus-Victus-Optimal-Diet-Calculator-download1207620.html lasketut makrot tämän ikäiselle ja kokoiselle naisimmeiselle:
...Jos OD:llä alle kuukausi niin prt 58g, rsv 101-138g, hh 29-46g...alle kaksi kuukautta niin prt 46-58g, rsv 139-197g, hh 35-46g...alle kolme kuukautta ja prt 41-52g, rsv 133-191g, hh 41-52g....yli kolme kuukautta.......prt 35-46g, rsv 128-185g, hh46-58g Eli proteiinin tarve näyttää vähenevän..

Ikinä ennen en ole voinut näin hyvin. Kolesterooliarvot ovat korjaantuneet, veren sokeri on normaali, nivelkivut poissa ja nivelrikkojen eteneminen pysähtynyt...jopa kilpirauhaslääkitystä joudun nyt viilaamaan alaspäin...ja mielialalääkkeitä ilman olen jo ullut reilut kaksi vuotta. Unen tarve on vähentynyt ja olo on energinen...uusia tekemisideoita pursuu enempi kun ehtii toteuttaa....Ja kaiken hyvän kukkuraksi ruokalaskut ovat pienetyneet eikä ravintolisiin enää kuluu rahaa. (tosin 25 mikogrammasta D3:a talvella syödään Miehen kanssa)....Tavoitteena lääkkeettömyys.

Hyperlipid-blogia( http://high-fat-nutrition.blogspot.com/2008/01/what-do-i-eat-fitday-analysis.html) seurailen ja postailen Peterin kanssa.

Kirjontahommiin pitää lähteä...tosi haasteellinen ja vaikea yritelmä on vireillä...vuodelta 1938 olevaan ristiäsimekkoon olen konekirjomassa kaksi senttiä leveään satiininauhaan kahtatoista nimeä...joka nauha sitten kiinitetään helman ympäri...Suoraan mekkoon en uskaltanut ruveta kirjomaan, jottei hauras kangas vaurioituisi...Kolmas yritelmä nauhaa jo meneillään...mutta kyllä se siitä. Hyvät päivän jatkot...

.............................................

Syönytkin olen vielä tänään supistetulla alaviiston alottamistavalla....Aamulla macadamioita 20g, voita 5g, goudansiivu 10g, voileipäkeksin puolikas ja kermaa 25g kahviin...sanoo että niponipo...ja aurinkoisen versoja.

Lounaskermakahvi ystävän seurassa...mantelimuffini (kun niitä nyt piisaa).

Illalla kypsytän vajaa 70g kalkkunanmaksaa sipulin ja "kuutiojuurien" kanssa voi/laardisekotuksessa, yrttimaustein, tsiliä kipakoittamaan (ei kuitenkaan yli maksan maun) ja edelleen versoja. -Finelitin koko hommelin ja päivän hurja saldo on: Hiilihydraatteja 12g, rasvaa 103g ja prt 28g...joka saldo todellakin on poikkeuslukema. -(Normaalisti hh n.40-50g, rasva 120-180g ja prt 35-40g)... ja edelleen niponipo...vaan kuitenkin tähtään edelleen hyvään oloon ja painon hitaaseen putoamiseen...


4 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Heippa taasen! Uskon lupaus, tuo Päivän sana.

  Sinä olet niin älyttömän sitkeä toteuttamaan sen minkä päätät. Etkä lipsu! Tätä piirrettä olen aina ihaillut sinussa.

  Terveisiä Tallinnasta, löytyi oikea paratiisi käsitöiden ystäville. Yritän riipustaa siitä blogissa. :)

  VastaaPoista
 3. Olen prikulleen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa!!! Tänään aloitan vesijuoksun; saas nähdä, miten se vaikuttaa - toivottavasti positiivisesti! :-)

  VastaaPoista
 4. Tiina kirjoitti..."Tänään aloitan vesijuoksun; saas nähdä, miten se vaikuttaa - "

  Siinä kastuu!!!

  VastaaPoista