keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Kohti kevättä


Onpa ihastuttavan kirkasta ja raikasta...Tunnin lenkki taaperrettiin elukan kanssa puuterilumessa...minä ilman aurinkolaseja...silmät sirrillään...Tänään saan optikolta uudet, tummuvat lasit. Päätä on särkenyt jo viikon verran, etten ole jaksanut kirjoittakaan.
Kevättä kohti mennään ja pajunkissat turpoilevat jo...odotuksessaan..

Eilen isominiä kiikutti kesken työpäivän mulle hätääntyneenä iltapäivälehden...kun LCHF- dieetti tappaa.
Viimeksi tappoi Atkins, johon totesin, että minutkin...sitten aikanaan, jos en muuta systeemeitä...nyt tappaa LCHF). Ei kai täältä kuolematta kukaan selviä.
LCHF (LowCarbHighFat) tarkoittaa matalahiilihydraattista, proteiinirajoitteista runsas eläinrasvaista dieettiä....(Ei sama kuin Atkins).
Mutta voi inuiitti- ja masaiparkoja, kun eivät olleet kuulllet tappavasta muotidieetistä ja ovat eläneet pelkillä eläinkunnan rasvoilla ja proteiineilla...tosi niukilla hiilihydraateilla. ilman sydän ja verisuonitauteja sekä diabetesta. ....
Eskimot perkasivat lihat siten, että koirille heitettiin rasvattomat palat ja itte syötiin se paras. Äitikin sanoo, että ennen vanhaan hyvä liha oli rasvaista, rasvatonta vieroksuttiin.
Ns. asiantutijat suureen ääneen varoittavat eläinrasvan haitoista ja vetoavat tutkimustuloksiin, joita kuitenkaa ei löydy yhtään ainoaa kappaletta...tieteen nimikkeellä.
Uffe Ravnskov on kirjoittanut kirjan"Kolesteroolimyytti" ja saanut siitä tiedepalkinnon. Hän sanoo rasvateoriaa tieteen suurimmaksi huijaukseksi. Ja sitten Peterin juttu kolesteroolista http://high-fat-nutrition.blogspot.com/
Karppisivuilla kirjoittelee ihmisen fysiologiasta hyvin perillä oleva Pappa, joka sanoo kasviöljyistä parhaaksi sitä, mikä jätetään kaupanhyllylle.
Että voita ja kermaa naamaan...ja keltuaisia...ja jos pitää kasviöljyjä, niin parhaat saa kokonaisista pähkinöistä, esim. macadamioista ja manteleista. Ainoa vakaa kasvilöljy on kookosöljy.
.................

Päivän Sana

Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja- ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.Ef. 2:8-9 (KR33/38)

Siinäpä meille suorittajille ja kaikesta maksaville taas evästä...Että jotain saisi ilmaiseksi...ihan vaan armosta...millään ansaitsematta.

Siinäpä se vaikeus piileekin. Että pitäisi hyväksyä ja vastaanottaa valmiiksi tehty työ ja ainoa tie pelastukseen...Isän luo. Omia versioita ja persoonallisia ratkaisuja ei ole. Eikä pelastumisesta siten voi kerskua...kun vaikka eläisit kuinka hyvin ja olist antelias ja rakastava, mutta kuitenkin hylkäiset Jeesuksen, olisit pelastusta vailla...

Lahja mikä lahja.
Posted by Picasa

3 kommenttia:

 1. Nyt on kiire työnohjaukseen, mutta ei voi olla totta! Samat tuntemukset keväästä ja pajunkissa-ajatukset täälläkin! Patataan asiaan! :)

  VastaaPoista
 2. Siis palataan. Yäk! noita kirjoitusvirheitä!

  VastaaPoista
 3. Totta haastat eskimoista ynnä muista! Kaikki ei ole niin yksiselitteistä - tai sitten on.

  Voi, sitä on niin vaikea vastaanottaa mitään vastikkeetta, vain lahjaksi. Kuinka armollista että meille on armo! :)

  Hyvä että sait lasit, toivottavasti päänsärky nyt helpottaa!

  VastaaPoista