tiistai 3. helmikuuta 2009

Punajuurivahinko ja köyhän miehen rosvopaisti

http://karppaus.info/forum/index.php

Tässä linkki karppisivuille

Reseptin pistän punajuurivahingosta tähän:
Ihan oikeeta possun silavaa, nahatonta, silppusin tänään pannuun ja punajuurivahinko voilisällä tirisee itsekseen...jotta siitä tulee vahinko....kun sen unohtaa ittekseen kypsymään.
Meillä pupellus on saavuttanut suuren suosion ja on viikottaista purtavaa. Sopii niin lihan kuin maksankin kanssa.Ja on lämmitettynäkin hyvää, jos satsista mitä sattuu jäämään :mrgreen:

Toinen suosikki näin talviaikaan on uunioskari, joka tehdään köyhänmiehen rosvopaistin ohjeella:

Maukasta äijäruokaa parhaimmillaan-------------------------------
N. 1.5kg porsaan grilliluita (tai possun niskaa/lapaa, läskeineen ja nahkoineen)
1rkl merisuolaa
salviaa rosmariinin oksia muita yrttejä chilihiutaleita tai mustapippuria
valkosipulin kynsiä
sipuli
1 dl vettä (kaljaa/punaviintä)
Laita grilliluut leivinpaperin päälle ja suolaa molemmin puolin. Levitä muut mausteet toiselle puolelle. Rullaa keräksi. Laita (savi)pataan pohjalle vettä (kaljaa/punaviintää)ja sipulit. Grilliluurulla pystyasentoon pataan. Kuumenna uuni 250 aseeseen. Laita pata ilman kantta n. kymmeneksi minuutiksi uuniin, jonka jälkeen sulje kannella ja anna hautua 5-6 tuntia 125 asteessa. Hieman jäähtyneenä poista luut. Sopii hyvin kaalimuusin ja puolukkasurvoksen kanssa. Rosvopaistia syöneenä väitän tämän olevan melkein yhtä hyvää.
Kokonainen paisti maustetaan mielellään edellisenä päivänä.

2 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille! Vauhdikkaasti jo etenevälle. Ja on tuota rosvopaistia kokeiltava, ensin - valitettavasti - ilman sipulia.

    VastaaPoista
  2. No ilman sipualiahan sitä usein tulee tehtyä...
    Kiitos kommentista, heinänkehrääjätär...
    Vautsi, mikä ihastuttava nimmari

    VastaaPoista