Juustopannarit
Oli hirveen iso ohje...puolitin.
Valkoista rasvaista juustoa (kuten feta) 250g
6 kananmunaa
70g jauhoja
1 tl leivinjauhoo
Tehosekota koko homma ja paista pannulla laardissa...melkein kaksi senttiä syvässä...ja pidä huoli, että rasvamäärä pysyy tällä tasolla...
Itte paistoin gheen ja laardin sekotuksessa.Rasvan olisi pitänyt olla kuumempaa kuten uppopaistamisessa...Nyt eka pannari tuli rasvalöttönen...Muuten hyvänmakuisia
Sienikakkuleipä
Voitele leipävuoka ja "jauhota" leivänmuruilla. Lisää ripaus suolaa
10 munanvalkuaiseen ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Jatka edelleen vatkaamista ja lisää kymmenen keltuaista yksitellen...
Lisää 100g jauhoja, 2tl leivinpulveria ja 100g sulatettua, jäähdytettyä voita.
Paista noin tunti 200 asteessa ja anna jäähtyä uunissa luukku auki, ettei lätsähdä.
Valkuaisleipä
Ruokavaliossa suositaan keltuaisia (neljäkin päivässä), jolloin ylimäärä valkuaiset voi pakastaa ja sitten paistaa leiväksi.
Vatkaa 20 munanvalkuaista ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. (500g) Sitten sekoita varovasti joukkoon 100g jauhoja, joihin sekoitettu 2 tl leivinj.
Sitten lisää 100g sulatettua, jäähdytettyä voita.
Kaada hyvin voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 160 asteessa n. tunti.
Anna jäähtyä uunisa luukku auki.
P 11g, rasvaa 1.4g, hh 12g / 100g(niin ja valkuaisia siis kerätään pakkaseen, kunnes tarpeeksi
Puolesta annoksesta tulee 1vuokaleipä...
Seuraavan kerran paistan uunipannulla pannukakun tapaan, kun aina tulee likilaskusta.
Pähkinäleipä
Voitele vuoka runsaalla voilla ja jauhota leivänmuruilla. Tuuppaa puoli kiloa hasselpähkinöitä Food prosessoriin elikä siihen pienempään yleiskoneeseen ja pyöritä kunnes tulos muistuttaa paksua pähkinävoita.
Sekoita 4 rkl jauhoa, (100G) 1 rkl leivänmuruja(olisko korppujauho parempi nimitys, tai kauranleseitä tai jotain muuta), 2 tl leivinjauhetta ja puoli tl muskottia ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin. Sekoita mukaan 15 (halle...)kananmunaa ja puoli kuppia kermaa ( niitä ulukomaan mittoja, joiden vastaavuus kotimaisiin löytyi muistaakseni Raholan siviuilta, painomitoissa se on 110 g)
Jatka sekoittamista. Lisää viimeksi 250g sulatettua ja hiukan jäähdytettyä voita.Laita taikina vuokaan ja anna nousta 30 minuuttia
Paista 40 minuuttia. Eipäs muuten kertonut lämpötilaa. Kun olet sammuttanut uunin , anna leivän jäähtyä siellä ihtekseen.Kävisköhän tähänkin tuo edellisen ohjeen 160 astetta?
.............................
Leipä ei kuulu VHH elämäntapaan.
Tosin Kwasniewski mainitsee vehnäleivän , jota ohut viipale laitetaan pannuun ja sulatetaan voita niin paljon, kun leipä imee...
On muuten hyvää, kun antaa pinnan tulla kullanruskeaksi.
Jos ei hiilihydraatteja saa muuten tarpeeksi, tämä on oivallinen lisä...silloin tällöin.
Ja ihan valkosta leipää, koska kuitujen epäillään estävän vitamiinien ja hivenaineitten imeytymistä.
Heippa taasen!
VastaaPoistaTässä tunnilla joustellaan... Jakso on vaihtunut. Vautsi, kuinka paljon sinulla noita reseptejä! :) Kiva on kurkkailla kuulumisia, ihan kuin ihan lähekkäin asuttaisiin! ;)
Vartos kun pääsen vauhtiin...
VastaaPoistakukkuluuruu tää on testi, t. koljuska
VastaaPoistaHei, löysin tämän tosi kivan blogisi karppausfoorumin kautta. Erittäin mielenkiintoinen tämä OD-dieetti, johon suuntaan omaa karppaustani yritän tässä viedä. Olet jossain maininnut karppiomenahillosta (nimi tosin taisi olla homo-omenahillo tai jotain vastaavaa ;-) ) Olen yrittänyt etsiä ko. hillon ohjetta, mutta en ole sitä vielä löytänyt. Voisitkohan sinä auttaa reseptissä?
VastaaPoista