sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Avantoon
Päivän sana: Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan."Joh. 3:5 (KR33/38)


Naistenpäivää.
Heräsin Helsinginsanoman postiluukustatulokolahdukseen anivarhain...ja päänsärkyisenä.
Kaksi viisisatasta paramaxiakaan ei yhtään auttanut...Siinä yritin nukkua puolitokkurassa ja näin katastroofiunia, kaatuvia busseja (itse kyydissä), räjähtävän kirkkaankeltaista ruskaa puissa... pieniä ydinräjähdyksiä pään sisällä.
Puoleltapäivin ylös kömmittiin ja shiatsu-hieromahärvelillä niskoja survoin. Ei auttanut juurikaan.

Isominiä soitteli kun aamiaista oltiin lopettelemassa ja sanoi lähtevänsä avantoon Vanhankylänniemeen.????(Kuva tosin Seurasaaresta, elukan kanssa jäällä taapersin ja ihmettelin uijaa).
Mikä kumma iski minuun, kaikkea kylmää vieroksuvaan ja inhoavaan, sisälläkin palelevaan akkaan???kun sanoin, että hae mukaan. Miniäkin ihmetteli mielessään, että ei kai se, vilukissa? Uimakengät kaivoin komerosta, uimapuvun matkailuauton kaapista, pyyhkeen kassiin ja kyytiin.

Pukuhuone oli lämmin, siinä rivakasti sonnustauduttiin uimavetimiin ja kipastiin jorpakkoon...Ihan oikeesti...mitään empimättä...kylmän rauhallisesti vaan kaulaa myöten jäiseen veteen....
Rannalla istui ihmisiä katselemassa vaan enpä kerennyt arkailemaan. Vähän piti kiljua ylösnoustessa, ihan vaan siitä riemusta, että uskalsin...Ja ah autuutta, mikä ylösnousemus vedestä... olikin kihelmöivän lämmin.
Suihkun vettä ei meinannut saada sopivan kylmäksi ollenkaan...se tuntui keitetyltä..
Menen kyllä uudestaan...ja päänsäryn pahin kärkikin taittui...Elukan kanssa vielä neljänkilometrin lenkki kirkkaassa, upeassa kevätilmassa taaperrettin...

Huomen aamulla tilaan ajan Heikkilältä Eiran sairaalasta ja lähden niskansurvomisreissulle. Se kun taas sen manipuloi, niin useita vuosia selviää enemmittä kivuitta....jos päänsärkykin helpottaisi...ja saan neuvoteltua kilpirauhashommelinkin ajantasalle.

Nyt pöperryksen valmisteluiulle...Linnaperunat tekoon...tipot alkaa valmistua uunissa...Tuoksut leijailivat jo porraskäytävään vastaan lenkiltä tullessa.

Illalla pitää "tanssiatähtien kanssa".

Posted by Picasa

2 kommenttia:

 1. Naistenpäivää myös!
  Hieno suoritus, rohkea teko. Minä tässä kotipihan pöntössä tänä talvena liian vähän pulahtanut.
  Oikein hyvä jos auttaa niska-hartiakipuihin!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Naistenpäivää sulle!
  Ja olet ollutkin rohkea, kun jäitten sekaan uskaltauduit !
  Mutta voipi auttaa niskakipuihin ja moneen muuhunkin vaivaan, olen kuullut puhuttavan.Itse en kyllä uskaltaisi mennä avantoon.

  VastaaPoista