keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Rasvaa rööriin

Eikä mitätahansa rasvaa...vaan maitorasvaa...voita...kretaa...etc.

.


Voi, kun valmistui minun mieleiseni rasvatutkimus Ruotsin maalta!
Maanviljelijöitä, ukkopuolisia, tutkittiin 12 vuotta ja tulos oli kyllä niin nappiin...
Lainaan karppisivuilta http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=14&t=43046
els...
Ja tässä seuraava tuore raportti (napattu Annikan blogista) naapurimaan eli Ruotsin urospuolisista maanviljelijöistä, ja heidän sydänriskistään suhteutettuna ruokavalioon. Mukaan pääsivät kaikki päätoimiset 1030-1049 syntyneet maanviljelijät. Seuranta oli 12v... ja ruokavaliosta katsottiin erityisesti juuri ne neljä aluetta, joilla nykyisin katsotaan olevan merkitystä sydänvaivoihin eli- syötiinkö vihanneksia & hedelmiä päivittäin vaiko ei- oliko rasva maitorasvaa vai sitä suositeltavaa pehmyttä (ja tämä vielä perusteellisesti eli kolmella eri tavalla mitattuna eli mitä leivälle, käytetäänkö aitoa kermaa ja kuinka rasvaista maitoa juodaan; kaikki ihan relevantteja maitorasvan markkereita täällä pohjoisen kulttuurissa)- syötiinkö kokojyvää vaiko muuta viljaa- käytettiinkö kalaa vaiko eiköKuinka ollakaan... enpäs kerrokaan, lukekaa itse Täältä: http://www.mdpi.com/1660-4601/6/10/2626/pdf Selvästikin tänäänkin kannatti herätä, kannatti herätä...Ja juttu oli Annika Dahlqistin blogista..

Kun maitorasvatuotteet vaihdettiin muihihn, sydänvaivat likipitäen tuplaantuivat.Kokojyvillä ja kalalla ei ollut minkään valtakunnan merkitystä sydänvaivoihin.
Ja päivittäinen kasvisten käyttö vahvisti maitorasvan etuja - mutta ilman maitorasvaa tuotti sekin vain sutta ja sekundaa Tuo viimeinen näkyy hienosti taulukon 4(?) tuloksissa, jossa väki luokiteltiin kahteen ryhmään:- päivittäiset kasvikset + runsas maitorasva: SVT-riski tippui alle puoleen (Odds Ratio eli OR laski 1 --> 0.39)- päivittäiset kasvikset + maitorasvattomat rasvat: SVT riski kasvoi melkein kaksinkertaiseksi (Odds Ratio eli OR nousi 1 --> 1.7)... eikä mikään muuttunut kasviksettomasta ja maitorasvaisesta riskistä mihinkään merkitsevästi, pulattiin siellä sitten kokojyvillä ja kalalla tai ei.
Tosi hyvä systeemi, jos vielä elossa....
els kai tarkotii 1930-1949???
.
Saas nähdä, ylittääkö uutiskynnyksen täällä margariinitehtaan mannekiinin Pekka Puskan maassa.

.

Ajattelin sitä virallista lautasmallia... ja omaani!

.

Virallisessa puolet rehuja, neljäsosa vähärasvaista lihaa-kalaa ja neljäsosa pottua-riisiä-pastaa...

.

Mulla puolet lautasesta on tyhjää, neljäsosa rasvaista lihaa, voita etc. ja neljäsosa puoliksi rehuja ja pottua...ja esim. puolukkasurvosta. Annoskoot (siis volyymiltään) puolet ennen tätä systeemiä syödystä........Päivittäsestä energiastani 70 prosenttia tulee rasvasta!!!!

Hyvä minä!

Voisin olla ruottalainen maanviljelijä (ainakin syntymävuoden perusteella!)

.

Ulos en lähtenyt kotiuduttuani äidin röntgenissäkäyttökeikalta.

Aamulla oli auton ikkunat jäässä eikä skrapaa missään...ja piti määräaikaan ehtiä sinne röntegenyttämään.

Parkkikiekko kourassa kipusin matkailuauton konepellille...(selkä paljaana, kun nuttu nousi...vilutti)..ja raavin ja raavin.

Kiukutti koko oma Armas, kun tälleen jätti selviytymään...ja ihan varmaan oli skrapan piilottanut...ja puhelukin ohjautui suoraan vastaajaan.

Melkein jo peruin koko keikan, mutta tirkistysreiät tuulilasiin saatuani soitin mamille, että tulee valmiiksi alas...heti kohta Hyrylään.

Radanvarsitielle ehdittyäni lasikin alkoi sulaa ja täysillä pistin puhkumaan lämmintä autoon.

Ajoissa oltiin ja matka sujui alkukommellusten jälkeen hyvin...

Skrapakin löytyi takaluukusta, johtokelan alta.

.

Joten nyt teen sitä, mistä lasten pienenä ollessa haaveilin...

Täysin joutilaana lötkötän sohvalla (paitsi mitä nyt tietenkin ihan justiinsa) villatakkiin kääriytyneenä ja luen...mistään kotihommista piittaamatta...

Tulkoon kimppuun jos mitä pitää...

Ruokakin omia aikojaan muhii...ruottalaisfarmareitten mukainen runsasvoinen kaalipaistos (valkoviinilöräyksellä) pannulla ja luuton oskarin kylkipala savipadassa uunissa.

Puolukatkin on survottu valmiiksi...

Auvoista...ja kirpakka ilma vinkuvine tuulineen puhisee ikkunanpielissä.

Puhiskoon...en mene lenkille.

................................

Päivän Sana:

Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä.
Tit. 2:11-13 (KR33/38)
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti