torstai 30. huhtikuuta 2009

Pyörällä seikkaillen...ja walpuria!

Posted by PicasaPäivän sana: Daavidin virsi. Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.
Ps. 23:1 (KR33/38)

Isämeidän-rukouksessa käyn läpi Jumalan nimiä, joista yksi on juuri "Herra, meidän paimenemme...Jehova Rohi...

Pidän siitä lopusta, että' Hän johdattaa oikealle tielle...nimensä tähden. Sitä pyydän koko perhekunnalle.

.................................................

Pyöräkin puuttui...pari vuotta. Annoin Fiskarin tyttärelle, kun meinasin kaatua...lonkka kipeänä vaikea oli nostaa jalka yli rungon.


Pääsiäismunassa oli lupaus pyörästä....ja tämmöisen sain.

Ensi reissun tein toissa päivänä...Järvenpään asemalle, elukka etukorissa...reppu selässä...junaan...ja Jokelaan. Elukka oli repussa junamatkan.

Juna oli vanhamallinen, ei matalapohjainen. Ystävällinen mies auttoi nostamaan pyörän junaan ja sieltä pois. Satulaan oli vaihdettu pikakiinnityksen tilalle kunnon mutteri. Vävyltä kun oli kaksi satulaa jo viety.


Takaisin tullessa pääsin onneksi matalapohjaiseen junaan. Järvenpäässä otin elukan repusta ja nakkasin etukoriin....pienen tyynyn päälle.

Rivakasti kurvasin kotiin päin ja voi....ohjaustanko kääntyi kyllä 90 astetta, mutta pyörä jatkoi kulkuansa suoraan. Vähällä oli totaalinen kömmähdys kumoon. Ohjaustanko oli löystynyt eikä minkään merkkistä työkalua mukana.


Elukan otin kävelemään ja kotiin päin aloin lykkiä kiemurtelevaa pyörää. Elukan flexin naru kiertyi takapyörän ympärille, lokasuojan alle. Sitä siinä hikipäässä irrottelin ja tuskailin.

Päästiin taas jatkamaan...oltiin jo parin sadan metrin päässä kotoa, puistikossa. Elukka kiltisti taapersi perässä...hirveän rohinan säestyksellä (lyttykuono, rohiseva hengitys, ainakin lämpimällä)...kunnes tuli totaalinen yllätysstoppi. Pyörä kumpsahti kumoon, etukori meni soikeaksi ja pieni klommo tuli vasempaan etukulmaan. Ja elukka onnellisena narun päässä korviaan myöten vesiojassa mahallaan. Siinä vaiheessa oli käämi palaa.
Kotiin päästiin...ja illalla Mies kiristi ohjaustangon.

Uudelle reissulle uskaltauduttiin jo eilen...kauppaan...elukka etukoriin ja kaupassa salakuljetuksella reppuun...ulkona kaupasta taas elukka etukoriin ja kauppatavarat reppuun...

Semmosta se on soheltamista väliin...akkaihmisen elämä.


..........................................


Eilen laitoin jääkellarin lohen tulemaan...800g lohifilettä, josta elektroniikkapihdeillä nypin ruodot pois. Kattilassa kiehautin puolessa vesilitrassa desin merisuolaa sulaksi, lisäsin puolilitraa kylmää vettä ja puoli desiä hunajaa.

Pitkulaiseen muoviaskiin rouhin pohjalle valkopippuria, laitoin kerroksen tilliä ja lohen siihen päälle, nahkapuoli ylöspäin. Jäähtyneen liemen kaadoin päälle ja pari pikkulautasta painoksi, kannen alle jääkaappiin tekeytymään.Illalla lähdetään wappuilemaan Jokelaan.... Rinsessan perhekin sinne tulee...sisareni luo. Omat lapsensa perheineen ja me...Kokonaispääluku vajaa parikymmentä henkeä...lapsineen.

Eväät on hyvät ja wappumieltä viritellään.

Rinsessa on tehnyt vaaleanpunaisen pavlovan...mulla lohi ja salaatit....iso pötikkä vanlijakermajäätelöä ja hilloa...pakastemansikoista/kaupan hillosta...sotkettuna.

Mitä lie vielä yllätysherkkuja.


Että iloista ja hulvatonta walpuria kaikille..

Matkailuautossa vietetään yö ja jatketaan huomenna wappuilua.

3 kommenttia:

 1. No olipa sulla kuitenkin lopulta onneakin matkassa, sillä siinähän olisi voinut käydä vaikka miten huonosti!
  Sulla olisi voinut vaikka mennä jalka poikki tai jotain.
  Mutta nauraakkin piti, kun näin silmissäni sun elukkasi siellä kuraojassa..he..
  Oli sulla kyllä aikamoinen päivä!
  Mutta hauskaa Vappua sulle, ja pitäkääpä hauskaa!

  VastaaPoista
 2. Yhdyn edellisen kirjoittajan kommenttiin!! ;o)

  VastaaPoista
 3. Tuuliaiselle terkut toiselta pöyräilevältä mummelilta, joka rönäsi tänä aamuna liki kotipihalla. Nyt on polvet ruvella ja siteissä ja käsivartta pakottaa ja muutenkin on kaikki lihakset enemmän ja vähemmän kipeinä.

  Mutta en kyllä pyöräilyä lopeta, on se niin mukavoo touhua.

  VastaaPoista