keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Lisää Optimal Dietistä...kyselijöille

Hyvä dieetti on semmoinen, että laihtumis- ja ylläpitosysteemi on sama...että kehon vauriot korjaantuvat oikeanlaisella ruualla. Normaalipaino löytyy ikäänkuin itsestään ja jatkamalla oikeanlaista syömistä, paino ei ala nousta...pysyy terveenä eikä ole nälkä. Ja ruuan pitää olla herkullista.

Ensin söin Atkins/Heikkiläläisittäin viitisen vuotta..(liikakilojen pudottamiseksi...alkuun). Hiilihydraatteja tosin alle 20g vuorokaudessa....Paino on pudonnut viitisen kiloa, mutta kutistumista on sitten enempikin tapahtunut.
Viime lokakuussa aloitin Kwasniewskin Optima Dietin, maailman simppelimmän ruokavalion noudattamisen ja kirosanaperunakin palasi kuvioihin.
Suosin munan keltuaisia, joita voisi syödä neljäkin päivässä...löysähkönä hyydytyksenä voissa pannulla...sisäelimiä, munuaisia ja maksaa...kieltä...ainakin kerran viikossa. Yhdestä maksa-annoksesta viikossa saa c-vitamiinia enemmän kuin kilosta mandariineja...fruktoosia vältän kaikin tavoin. Karpaloita ja puolukoita syön kerman kanssa. Parasta lihaa ovat possun ruhon halvemmat osat, läski ja nahka. Voita syön puolisen kiloa viikossa, kermaa desin verran päivässä, rasvaisia juustoja. Lidlin kreikkalaista, 10 rasvaprosentin jugurttia. Kevyttuotteisiin en koske.
Hiilihydraattilähde on peruna (ei joka päivä, n.170gramman kokoinen, runsaalla rasvalisällä) ja juurekset, kasviksia lisänä, ikäänkuin mausteena.
Ateriakertoja on kolme (kaksikin riittää) ja välipaloja ei syödä....eikä nälkää ole.

OD:llä lasketaan makrojen suositussuhteet siten, että yli metrin menvät sentit =proteiinin tarve grammoina(+-10%), rasvaa 2.5-3.5 kertaa prt ja hiilihydraatteja puolet proteiinimmäärästä (1:2.5-3.5:0.5). Itte olen 163 settinen . ---Calculus Victuksella http://www.downloadpipe.com/free-trial/Calculus-Victus-Optimal-Diet-Calculator-download1207620.html lasketut makrot tämän ikäiselle ja kokoiselle naisimmeiselle:...Jos OD:llä alle kuukausi niin prt 58g, rsv 101-138g, hh 29-46g...alle kaksi kuukautta niin prt 46-58g, rsv 139-197g, hh 35-46g...alle kolme kuukautta ja prt 41-52g, rsv 133-191g, hh 41-52g...
yli kolme kuukautta.......prt 35-46g, rsv 128-185g, hh46-58g
Eli proteiinin tarve näyttää vähenevän..

Ikinä ennen en ole voinut näin hyvin. Kolesterooliarvot ovat korjaantuneet, veren sokeri on normaali, nivelkivut poissa ja nivelrikkojen eteneminen pysähtynyt...jopa kilpirauhaslääkitystä joudun nyt viilaamaan alaspäin...ja mielialalääkkeitä ilman olen jo ullut reilut kaksi vuotta. Unen tarve on vähentynyt ja olo on energinen...uusia tekemisideoita pursuu enempi kun ehtii toteuttaa....Ja kaiken hyvän kukkuraksi ruokalaskut ovat pienetyneet eikä ravintolisiin enää kuluu rahaa. (tosin 25 mikogrammasta D3:a talvella syödään Miehen kanssa)....Tavoitteena lääkkeettömyys.

Hyperlipid-blogia( http://high-fat-nutrition.blogspot.com/2008/01/what-do-i-eat-fitday-analysis.html) seurailen ja postailen Peterin kanssa.

2 kommenttia:

 1. Ompa kiva, että olet saanut terveyttäsi kohentumaan diettisi myötä!

  VastaaPoista
 2. Harakka...mun lienee turhaa puhua enää mistään dieetistä.
  Kyllä tämä pikemminkin on elämäntapa/ruoksavalio...pysyväinen olotila pienin säädöin.
  (esim. peruna....kymmenisen vuotta syömättömien listalla....nyt miltei päivittäin yhden potun verran)...
  Ja ennen niin tärkeänä pidetyt kuidut olen skipannut. Ne vaan kuluttavat D-vitamiinivarastoja ja estävät hivenaineita sekä vitamiineja imeytymästä
  Ruoho on elukkojen ruokaa.

  VastaaPoista