keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Hämärtää jo ennen valkenemista


Ruusuja saviruukussa marmoripöydällä...ilman salamaa...
Pimeä kuva niin pimeään päivään!

Aamuseitsemältä herätys...kun Miehen piti ennenaikojaan töihin...
Miten voikin aamu tuntua näin pitkältä.
Pimeää...vetistä...
Sytyin hetimmiten haisukynttilän.
Ja päivä alkaa pimetä jo ennen valkenemistaan.

Eilen ahkeroitsin...tavallisuudesta poiketen, enempi kokkaushommia....tänään kun on kynttilä/Oriflamekutsut.

Netistä näin hassun kakunohjeen....iralntilaisen Guinness-suklaakakun: (kalja-suklaakakku)
2.5 desiä guinnesin tummaa olutta ja 200g voita kattilaan...ja kun voi on sulanut, lisätään 2.5dl tummaa kaakaojauhetta ja 4dl sokeria...
Sulatellaan sekoitellen tasaiseksi tummaksi töhnäksi.
Toisessa kipossa vatkataan kevyesti 1.25dl ransakankermaa ja kaksi munaa sekä 1rkl vaniljauutetta.
Kolmannessa kipossa sekotetaan 4dl vehnäjauhoja ja 2.5tl ruokasoodaa...toivottavasti meni oikein...ulkomuistista.
Sitten kaikki aineet yhdistetään ja pistetään irtopohjavuokaan uuniin 180 asteeseen 40-60 minuutiksi.

Kakku nousi mahtavaksi pulleroksi...ja jo uunissa vetäytyi vuokan reunojen tasolle..ja selkeesti vähän lätsähti uunista oton jälkeen keskeltä...miksi?
En kyllä mikään kakkuleipuri ole, mutta kaljakakku oli ihan must....
Meinasin lopun kaljan juoda...kunnes huomasin, että sillä voi kakun kostuttaa....
Kuorrutus tänään....tuorejuustoa 200g ja 2.5dl tomusokeria sekä desi kermaa vatkataan ja kipataan kakun päälle...ikäänkuin kaljan vaahdoksi.

Toinen ahkeroitseminen oli riisipuuron keitto...ja 2rkl vaniljasokeria kypsään puuroon.
Sitten parvekkeelle yön yli jäähtymään.
Tänään puuroon sekoitetaan puoli litraa vaahdottettua kermaa...runsaasti vaniljasokeria...koko homman pitää reilusti maistua vaniljalta.
(Meillä kotona sitä sanottiin riisilumeksi ja sitä syötiin uutena vuotena).
Lisäksi pakkasesta otin sulamaan mustikoita, mansikkasurvosta sekä puolukoita. Ne kiehautan kaupan mansikahillon kanssa ja paseeraan kuumaksi marjakastikkeeksi.

Luomuoskarin grilliluita maustoin ja pinosin savipottiin sydämien kanssa päiväksi tuoksuilemaan helpoksi ja maukkaaksi iltaruuaksi...pottuvoin kanssa...ja uunijuuresten.
Veeran, Ukon ja justiinsa kävelemään oppivan Taimin haen kolmelta tänne.
Sitä ennen lenkki ja kaupat ja loput hommat illaksi.
..................................................................

Posted by PicasaPäivän Sana:
Minä iloitsen suuresti Herrassa, minun sieluni riemuitsee minun Jumalassani, sillä hän pukee minun ylleni autuuden vaatteet ja verhoaa minut vanhurskauden viittaan, yljän kaltaiseksi, joka kantaa juhlapäähinettä niinkuin pappi, ja morsiamen kaltaiseksi, joka on koruillansa kaunistettu.
Jes. 61:10 (KR33/38)
Tänään pitää kyllä tosissaan kehotella sielua riemuitsemaan...kun harmaa taivas madaltaa mielialaa...luonnostaan...
Ja antaa Jumalan pukea päälleni ne vanhurskauden vaatteet...
Onneksi ei itte käske laittaa...jäisi kyllä pukematta.
Korujakin on...kalevalan kodinsydäntä ja korvissa killukkeita...taiat katkottu Jeesuksen nimessä ja korut pyhitetty omaan käyttöön!

3 kommenttia:

  1. Tuota kakkua täytyy kokeilla jahka pesuetta tahi muuten on väkeä tarpeeksi koolla. (eritoten huumorintajuista sakkia)

    VastaaPoista
  2. Kaljakakku oli ÄLYTTÖMÄN hyvää!! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, kaikkien :o)

    VastaaPoista
  3. Se kaljatippa...siis ylijäämä...purkista...olis menny parempiin suihin vaan pääty kakun kostukkeeksi...olisko jotain mallasmämmin sukulaiskakkua?

    Ilman huumormieltä kakun syöntiin ei kannata ryhtyä...varsinkin, kun kaljan vaahtokin vielä killittelle kakun pinnalla!
    Hyvä irish!

    VastaaPoista