sunnuntai 3. tammikuuta 2010
Jääkukkia
Vuosi on vaihtunut...pitää oppia kirjoittamaan vuosiluku 2010!
Kipakat pakkaset, valkoiset hanget, oikea talven tuntu...pitkästä aikaa!
Ikkunasta, lämpimästä, sisältä katsellen, kaikki kohdallaan!
Ja Ukko on päässyt nauttimaan stigasta sekä luistelusta..nyt jo sujuvasti luistelee ominnokkineen...viime talvena potkukelkan kanssa.
Urhoollinen, reipas pieni Ukko.
Viime viikolla olin sisäolentona, laiskuuttani, tiistaista perjantaihin.
Autollakaan ei olisi päässyt mihinkään...parkkipaikka kun aurattiin vasta ?torstaina.
Ulkoiluttaja vielä puuttuu...loppiaisena pitäisi lähteä noutokeikalle...pientä Miina-koiraa hakemaan!
Hiljaiseloa.
Ida on lasten kanssa Veeralla...Tulivat tänne uudenvuoden päivänä ja tänään palaavat.
Jäivät Ukon kolmivuotissynttäreiltä Jokelaan.
Ukkoa juhlittiin mallikkaasti...pientä Leijonakuningasta...viitta ja kruunu Juuso-enon lahjana!
Kakku oli herkullinen, upean näköinen...ja Ukon toiveet täyttävä...hän kun tahtoi kakkunsa koristeeksi moottoripyörän ja hämähäkin...
Päivän tunnussanakin on Ukolle omiaan...vaikkakin päivän myöhässä:
Rakkaani, minä toivotan sinulle, että kaikessa menestyt ja pysyt terveenä, niinkuin sielusikin menestyy.
3. Joh. 1:2 (KR33/38)
Elias-kirjasta ostettiin Ukolle toinen superkirja-DVD, joulupukki toi yhden.
Pitää koko sarja kerätä...pienille.
Nyt hiljaisuus huokuu seinistä...haisukynttilät valaisevat....vielä hetken. Idan tultua pitää haisulit sammuttaa...
Huomenna tulee vävy Fiskarista perhettään hakemaan.
Miehellä on lomaviikko.
Kuinka helpottavalta tuntuukaan nyt olla kotona eikä talsimassa Tallinnassa.
Ohjelmaa on ollut riittämiin jouluineen uusinevuosineen ilman Tallinnan reissuakin.
Sitten mennään, kun alkaa aktiviteetittomuus rasittaa.
Ruuan laittoon pitää kohta...nyt vielä hetki luppoaikaa.
Laitoin sisäfilepihveihin vähän soijaa marinadiksi...kippoon vetäytymään.
Porkkanat pilkoin sentin siivuiksi, lirautin joukkoon tipan hunajaa, timjamia röpöttelin pintaan ja voita pannuun...
Siinä tekeytyvät.
Mies teki ranskalaispottuhärvelillä rosamundatikkuja.
Ne paistan laardin ja kookosrasvan sotketuksessa...paprikapulverilla, valkosipulilla ja atlantin merisuolalla kruunaan.
Lihan paistan sitten, kun pöytä on katettu ja muu ruoka valmiina....meillä kun tykätään medium (tai lähempänä raakaa) pihveistä.
Lopuksi mustapippuria pintaan.
Soosia ei ole tikkuperunoiden ja voissa kypsytettyje porkkanoiden lisänä...olisi turhaketta....
Puolukkasurvosta, etikkakurkkuja ja punaista paprikaa...
Ja Neiti Marplea...johonkin aikaan...jos pystyy rauhottumaan katsomaan.
.....................................
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onnea Ukolle !
VastaaPoistaKiitos onnitteluista!.Tarina
VastaaPoista