tiistai 28. syyskuuta 2010

Tissiuuni

Posted by PicasaVeljeni vaimonsa kanssa asuu talvet Kreetalla.
Talon pihalla on ns. tissiuuni, joka toiminnoiltaan on meikäkäläisen leivinuunin kaltainen.
Uunissa poltetaan lämpöarvoltaan ylivertaista oliivipuuta pari tuntia, jonka jälkeen ruoka laitetaan uuniin kypsymään.
Söimme erinomaista lammasta...
Isossa vuokassa oli reunalla luomuperunoita, suuria, talon omia, villiyrttejä, esim. minttua omalta pihalta....ja lammaspalat keskellä.
Koko komeus oli peitetty alumiinifoliolla.
Ruoka kypsyi muutamassa tunnissa ja oli erinomaisen herkullista....potutkin, jotka olivat imeneet lampaan lientä.
Kyytipojaksi paikallista ruskehtavaa, madeiramaista 14 prosenttista viiniä ja jälkiruuaksi rypäleviinistä tislattua tsikudiaa???? niinköhän se nimi kuului?
Kotiin lähtiessä pelkäsin, ettei parin viikon herkuttelun jälkeen enää farkut mene jalkaan.
Meni....mutta tiukkaa teki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti